Oxynergy Paris Norge | skin stem cells and skin care
Article about stem cells and professional skin care to maintain high cellular activity.
stem cells, skin, skin care, cells, stem, cellular activity
238
post-template-default,single,single-post,postid-238,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Huden & Stamceller

Opprettholdelse av klarere hud er avhengig av kroppens unike evne til å erstatte døde hudceller. Denne viktige prosessen med kontinuerlig selvfornyelse er avhengig av aktiviteten til epidermale stamceller. Epidermis (øvre hudlag) har vist seg å erstatte seg selv på bare 20 dager hos unge voksne, sammenlignet med 30 dager hos middelaldrende voksne. Dessverre reduseres denne fornyelsesgraden dramatisk etter 50-årsalderen.

Den spennende nyheten er at nedgangen i hudens evne til å fornye seg kan trygt reduseres eller til og med reverseres!

Huden er en viktig barriere for å beskytte kroppen mot mikrobielle inntrengere, giftstoffer, skader fra været, dehydrering og mekaniske traumer. Denne beskyttende funksjonen styres av stamceller. Det er to brede klasser av stamceller:

– pluripotente embryonale stamceller – som har kapasitet til å utvikle seg til hvilken som helst celletype

– voksne stamceller – kan skille seg fra å bli noen eller alle spesialiserte celletyper som er til stede i et bestemt vev eller organ .

De voksne stamceller i huden ligger i det dypeste laget av epidermis, nær hårsekkene.

Epidermale stamceller bidrar til å lette utskiftningen av alle hudceller, etterfyller forsyningen og opprettholder en kontinuerlig likevekt av hudceller i alle stadier av deres livssykluser. Epidermale stamceller har relativt langsom utskiftning sammenlignet med andre hudcelletyper, men det er deres enorme reproduksjonspotensiale som gir huden den bemerkelsesverdige kapasiteten til å fornye seg helt. Disse stamcellene er også avgjørende for å reparere huden etter skade og muliggjøre sårheling. Våre eksklusive peptider og vekstfaktorer aktiverer epidermale stamceller, forlenger deres liv, øker deres kolonidannende effektivitet og forbedrer deres funksjon.

Vi stimulerer hudens egen epidermal stamcelleaktivitet, revitaliserer den og øker kapasiteten til reparere og fornye seg selv.

Disse nyaktiverte hudcellene kan da engasjere seg i de viktige funksjonene ved fremstilling av proteiner og lipider som trengs for å reparere skadet hud og dermed bidra til å opprettholde elastisitet og motstandsdyktighet ved å beskytte hudcellene mot skade. De nyaktiverte cellene produserer hud som har et friskt, mer strålende og klarere utseende. Hudens evne til å erstatte døde hudceller med nye er avgjørende for å opprettholde en sunn, ungdommelig hud. Denne prosessen med kontinuerlig selvfornyelse styres av epidermale stamceller. Ved økende alder, faller stamcelleaktiviteten dramatisk, og hudens evne til selvfornyelse reduseres.

Hud behandlet med vår hudpleie er i bedre stand til å motstå miljøstress og fremmer en naturlig, sunn selvfornyelse. Vi ser synlige forbedringer i reduksjon av rynker, fine linjer og hudirritasjon, med bedre respons på endringer i temperatur og fuktighet.

Sammen med pluripotente peptider og vekstfaktorer kombinerer vi for en synergetisk effekt; andre proteiner, aminosyrer, flavonoider, vitaminer, sporstoffer etc. Alle er forbindelser som er best kjent for deres antioksidantaktivitet og beskyttelse mot skade fra frie radikaler.

No Comments

Post A Comment